8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 weores@papaitk.hu

 

Tollaslabda Területi Diákolimpia

Április 20-án (csütörtök) került sor a Tollaslabda Diákolimpia Területi Döntőjére „B” kategóriában, amely egyben – a nevezők alacsony száma miatt - a vármegyei verseny is volt. Iskolánkat hét tanuló képviselte a megmérettetésen.
Az I. korcsoportos fiúk mezőnyében élete első hivatalos versenyén mutatkozott be Szabó Tamás (1.b), akinek még sokat kell tanulnia a játékról, de a jövő előtte van. Tamás harmadik helyen végzett, amely helyezést a vármegyei értékelés szerint ott is megismételt.
A II. korcsoportos lányok között szintén először mutatkozott be Tamás testvére, Szabó Viktória (4.b). Viki a mezőnyben nagyon jó teljesítményt nyújtott. Két megnyert mérkőzés után csupán a döntőben szenvedett vereséget, így a dobogó második fokára állhatott. Ez a vármegyei végeredmény is.
A fiúk mezőnyében Varga Máté (5.a) próbált szerencsét ebben a korosztályban. Máté a csoportból tovább jutott az elődöntőbe, de ott, illetve a bronzéremért vívott csatában is alulmaradt, így negyedik helyen zárta a versenyt, ami egyben a vármegyei helyezése is.
A III. korcsoportos lányok között Karaszlai Júlia (7.b) és Németh Noémi (5.a) küzdött a minél jobb helyezésekért. Mindketten eljutottak az elődöntőig, ahol vereséget szenvedtek. A harmadik hely eldöntésért egymással kellett mérkőzniük, ahol most Noéminek sikerült jobban a játék. Németh Noémi 3., Karaszlai Júlia 4. helyen végzett.
A Veszprém Vármegyei Diákolimpia értékelésében Németh Noémi 1., Karaszlai Júlia 2. lett.
A IV. korcsoportban Pósa Máté (8.a) és Szalai Levente (8.b) versenyzett. A svájci rendszerben lebonyolított selejtezőben Levente egy, Máté kettő győzelmet szerzett. Máté a helyosztón játszhatott tovább, de nem sikerült érmes helyet elcsípnie. Végül Pósa Máté 5., Szalai levente 7. lett. Pósa Máté szereplése a vármegyei versenyen a 2., Szalai Levente pedig a 4. helyhez volt elegendő.
Iskolánk tanulói közül a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntőjén az alábbiak szerepelhetnek:
„B” kategória: Szabó Viktória, Németh Noémi; „A” kategória: Szabó Sára (7.a). Az országos döntőre május 12-14. között kerül sor Kiskunfélegyházán.
Gratulálok minden versenyzőnknek!
Horváth Attila
felkészítő pedagógus
 
tollaslabda 2023
(további képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK)
 

 

Elérhetőségek

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola

8500 Pápa, Teleki u. 2.

Tel.: +36 89 510 560

E-mail: weores@papaitk.hu

OM:037009

VF 2301

Nyitvatartási idő:
07:00 - 18:00 óra között

Információk

 

orokos

logo ref int color x small

aktiv iskola logo

EFOP 3.2 

Weores banner

 

fenntarthatosagi temahet 2021 

logo uj hulladekcsokkentes

dth logo

 

banner honlap
penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

 határtalanul logo

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host