8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 info@weoressuli.hu 
Régi honlapunk hamarosan elérhető lesz az old.weoressuli.hu címen.

Tanulmányi versenyek

 

Kossuth emlékprojekt - történelem verseny

2017. május 10-én került sor a Tarczy Lajos Általános Iskola szervezésében megrendezett területi történelem versenyre. A részvétel feltétele egy pályamunka elkészítése volt. Ezzel csatlakoztak a szervezők a Pápa város önkormányzata által szervezett Kossuth emlékprojekthez. A feladat elkészítését kutatómunka előzte meg. Kossuthhoz kapcsolódó emlékhelyeket kellett bemutatni Pápán és környékén képekkel, illusztrációkkal.

A feladatlapokat a verseny napján május 10-én kellett kitölteni egyénileg.
Tálos Ella 5.b osztályos tanuló a harmadik helyet szerezte meg. Pár ponttal maradt le a dobogós helytől. A többi résztvevő:
Könyves Kitti 7.b
Pörnyeczi Anasztázia 7.b
Karaszlai Adrián 6.a
Pálfi Karina 6.a
Horváth Eleonóra 5.b

Történelem tanárok

 

Angol területi nyelvi verseny

Iskolánk sikerrel szerepelt a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola által szervezett területi nyelvi versenyen. A megmérettetés két fordulóból állt. Az írásbelin nyelvtani ismereteiket tették próbára a gyerekek. A szóbeli forduló május elején volt. Előre megadott témák alapján beszélgettek a tanulók az őket értékelő tanárokkal, majd képleírásra került sor.
Iskolánk tanulói szépen szerepeltek a versenyen.
Győri Botond 6.a osztályos tanuló első helyezést ért el. Jól helytállt az 5.b osztályos Figerl Sarolta és Horváth Eleonóra is.
Büszkék vagyunk a két 8.b osztályos diákunkra, Györkös Hannára és Mező Pannára. Ők az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola területi versenyén vettek részt, amelyet Pápa és környéke általános- és középiskolái számára szerveztek. Mindketten szépen teljesítették a feladatokat.

Angol tanárok

 

Országos rajzos eredmény

Iskolánk idén is csatlakozott a Magyar Éghajlatvédelmi Szövetség által meghirdetett Mozdulj a klímáért! kampányhoz. A "Vizet a csapból" szlogen/embléma feladatkörben országos II. helyezést ért el Szalai Bence 3.b osztályos tanuló. Gratulálunk a szép sikerhez Bencének s felkészítőjének, Gosztola Erika tanító néninek.

orszagos rajz verseny 2017


Megyei rajzos eredmények

A Bakonykarszt Zrt., A Magyar Hidrológiai Társaság Veszprém Megyei Területi Szervezete, a Pápai Víz-és Csatornamű Zrt.és a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Veszprém Megyei Szakaszmérnöksége Pályázatot hirdetett a megye általános iskolás diákjai számára a Víz Világnapja alkalmából.
A Rajzpályázat 3.-4. osztályos kategóriájában iskolánk 3.b osztályos tanulói nagyon szép eredményeket értek el:

I.helyezés: Kiss-Goda Rebeka
II.helyezés: Németh Adél
III.helyezés: Kolláth Veronika

Gratulálunk a gyerekek szép teljesítményéhez, s felkészítőjüknek Gosztola Erika tanító néninek.

Mese és prózamondó verseny

Az iskolai diákönkormányzat által szervezett hagyományos mese-és prózamondó versenyünket április 24-én és 26-án tartottuk. Sajnos idén nagyon kevés tanuló indult a megmérettetésen. A kis létszámot szerencsére a versenyzők változatos történetekkel és magas színvonalú előadásokkal ellensúlyozták. Évfolyamonként a legjobb helyezést elérők képviselhetik majd iskolánkat a városi mese- és prózamondó versenyen, melyet iskolánk szervez május 9-én.

A helyezettek:

1-2. évfolyam: csoportkep prozamondo iskolai 2017
1. helyezett:
Grób Eszter 1. a
2. helyezett:
Szalai Dávid 2. a
3. helyezett:
Csillag Lara 2. a
4. helyezett:
Bognár Levente 2.a

3-4. évfolyam:
1. helyezett:
Tóth Gergő 4. b
2. helyezett:
Buday Zsófia 3. a
3. helyezett:
Gecsei Emma 4. b
4. helyezett:
Sikos Erik 4. b

 

5-6. évfolyam:prozamondo iskolai felsos 2017
1. helyezett:
Geszti Alexandra 6. a
2. helyezett:
Horváth Eleonóra 5.b
3. helyezett:
Ferenczy Nikolett 5. b
4. helyezett:
Bogdán Regina 6. b

7-8. évfolyam:
1. helyezett:
Mágocsi Barbara 7. b
2. helyezett:
Bacsó Bianka 7. b
3. helyezett:
Pörnyeszi Anasztázia 7. b


Köszönet a rendezvény valamennyi résztvevőjének!

2017-04-26 Horváthné Árvai Mária
dök segítő nevelő

 

A matematika ifjú pápai bajnokai

Pápa - Idén 25. alkalommal rendezte meg a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola matematika-munkaközössége a Heitler Lászlóné Matematikaversenyt.


- A nagy múltú verseny egykori kolléganőnk nevét viseli, aki 1988-ig, korán bekövetkezett haláláig iskolánk munkatársa volt. A remek pedagógus matematikát és fizikát tanított, osztályfőnök volt, bábszakkört vezetett. Egész életével és teljes személyiségével példát mutatott tanítványainak, valamint fiatal kollégáinak egyaránt. Hálásak vagyunk, hogy kezdő tanárként együtt dolgozhattunk vele, élvezhettük önzetlen segítségét, elleshettük tőle a szakma mesterfogásait. Csak az hal meg, akit elfelejtenek.
Ennek nyomán megszületett a matematikaverseny gondolata, amit hamarosan tett követett. 1992-ben útjára indítottuk a Heitler Lászlóné Matematikaversenyt, mellyel évről évre tisztelgünk szeretett kolléganőnk emléke előtt - tájékoztatta a Naplót Tóthné Nagy Judit, a Munkácsy iskola matematika-munkaközösségének vezetője.Mint mondta, a verseny szabályai az évek során változtak, alakultak, de a népszerűsége a város és a járás iskoláiban folyamatosan töretlen. Az utóbbi években a 4-8. osztályosoknak meghirdetett verseny két írásbeli fordulóból áll.
- Az idei jubileumi versenyt úgy terveztük, hogy a résztvevők is érezzék az ünnepi hangulatot. A döntő előtti délutánon kollégákkal, tanítványokkal ellátogattunk a temetőbe, virágot vittünk a névadó tanárnő sírjára és emlékeztünk. Különleges emléklapok és oklevelek készültek a jubileumi alkalomra. Az évfolyamonkénti első, második és harmadik helyezettek a támogatóinknak köszönhetően az eddigieknél is értékesebb jutalmat kaptak.
Az első helyezettek díjait, a logikai játékokat Megyeriné Borsó Éva, a Munkácsy iskola igazgató asszonya ajánlotta fel. A második helyezettek könyvjutalmait a Pápai Észkerék Egyesület biztosította. A harmadik helyezettek pedig a Kapcsándi Ernő Emlékére a Munkácsys Diákokért Alapítvány által felajánlott Rubik-kockát és zsebszámológépet kaptak.
A felkészítő tanárok munkáját egy-egy szál virággal köszöntük meg - fűzte hozzá Tóthné Nagy Judit.A 25. Heitler Lászlóné Matematikaverseny első helyezettjei: 4. évfolyam, Hauber Frida (Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola); 5. évf., Németh Dorottya (Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola); 6. évf., Tardos Luca (Türr István Gimnázium); 7. évf., Váczy Dorottya (Munkácsy); 8. évf., Feczkó Csongor (Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola).
A további helyezettek: 4. évf., 2. Mikóczy Dániel (Munkácsy), 3. Horváth Áron (Tarczy Lajos Általános Iskola). 5. évf., 2. Bogdán Rebeka (Erkel), 3. Császár Tamás (Munkácsy). 6. évf., 2. Karaszlai Adrián (Weöres Sándor Általános Iskola), 3. Hauber Henrik (Szent István Római Katolikus Általános Iskola). 7. évf., 2. Udvardy Kata (Erkel), 3. Bohoni Csaba (Szent István). 8. évf., 2. Cserkuti Sándor (Munkácsy), 3. Kövi Eszter (Kmety György Evangélikus Általános Iskola).


Polgár Tibor
(forrás: veol.hu)

Információk

FHT jelveny

 

dth logo

 

penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm

 

okoisk logo sm

 

logo ref int color x small

 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

hatartalanul

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host