8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 info@weoressuli.hu 
Régi honlapunk hamarosan elérhető lesz az old.weoressuli.hu címen.

Sport

orszagos mezonyben vegeztek

Korábban beszámoltunk már arról, hogy a Pápai Atlétikai Club (PAC) kalapácsvetői milyen kiváló eredményeket értek el a Szombathelyen megrendezett országos bajnokságon, ahol hatan is egyéni csúcsot javítottak. Dobóink mellett Mórocz Katalin és Gelencsér Róbert irányításával a futó szakosztály is heti négy alkalommal szorgalmasan edzett, hiszen a nyár beköszöntével rájuk is komoly megmérettetések vártak. Az első figyelemre méltó eredmény az országos diákolimpia döntőn Könyves Kitti nevéhez fűződik, a Weöres Sándor Általános Iskola tanulója 60 méteres síkfutásban harmadikként jutott az előfutamból az 'A' döntőbe, ahol végül ötödik helyen ért célba (8,36). Ezután július második hétvégéjén az újonc és serdülő atléták számára az országos bajnokságot rendezték, a budapesti Ikarus pályán a rekkenő hőségben négy lány állt a rajtvonal mögé.
- Mindegyik versenyszámban nagyon sok induló volt, nagyon komoly teljesítményekkel – emlékezett vissza Mórocz Katalin, a PAC edzője. Az első nap Könyves Kitti 80 méteres síkfutásban indult és 60 induló közül az idő-előfutamokból bekerült a nyolcas 'A' döntőbe, ahol nagyszerű futással (10.56) igen szoros versenyben harmadik helyezést ért el, ami mondanom sem kell, nagyon kiemelkedő teljesítmény. Aznap még Flórián Rebeka állt rajthoz 600 méteres síkfutásban. Az ország minden részéből közel 30 fős mezőny gyűlt össze, Rebi okosan, ügyesen versenyzett, jutalma pedig egy 11. hely lett 1:50,2-es idővel. Másnap három lány indult 300 méteren, a komoly versenyzői létszámot felvonultató kategóriában Horváth Regina, Könyves Kitti és Tamás Lucia egyaránt egyéni csúcsot futott 50 másodpercen belüli idővel. Gelencsér Róbert nevében is elmondhatom, hogy elégedettek vagyunk a fiatalok teljesítményeivel, fontos megemlíteni, hogy többeknek ez volt az első országos, nagy versenye.
Mórocz Katalin hangsúlyozta, a gyerekeket évekkel ezelőtt Kis Károly vitte le az atlétika pályára, ő szerettette meg velük az atlétika sportágat és betegségéig ő foglalkozott velük.

Haraszti Gábor

(forrás és további képek megtekintése: papa-ma.hu)

Mozdulj Pápa!

Iskolánk az idén is részt vett a Mozdulj Pápa! elnevezésű szabadidős rendezvényen. Április 21-én, pénteken délután a Sportcsarnokban 87 alsós diákunk próbálta ki többek között a trambulint, lovastornát, lengőtekét, kosárlabdát,a bungee run pályát és a teqball asztalt.
Legnépszerűbbnek a falmászás bizonyult, a gyerekek többsége több nehézségi fokozatot is „megmászott”. Megtekintettünk egy táncbemutatót és az érdeklődök belekóstolhattak a küzdősportokba. Tanulóink örömmel végezték a játékos jógagyakorlatokat is.
Ebben a színes sportkavalkádban minden gyermek megtalálta a neki tetsző elfoglaltságot, sokat mozogtak, jól érezték magukat.

 

ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA 2017

Sikerrel zárult a megyei atlétika diákolimpia iskolánk számára, melyet 2017. május 8-9-én rendeztek Veszprémben. A városi versenyekről első helyen továbbjutott tanulók és csapatok közül
Györkös Hanna (8.b) két aranyérmet is szerzett: magyebajnok lett , és ezzel az országosra jutott kislabdahajításban és az ötpróba egyéni összetett versenyben.
Könyves Kitti (7.b) 60 m-es síkfutásban ezüstérmet szerzett, de időeredménye alapján meghívást kapott az országos döntőre.

További megyei eredmények:
Farkas Johanna (8.b) magasugrás 3. hely
Figerl Boldizsár (7.b) 1500 m-es síkfutás 4. hely
III. kcs.fiú négypróba csapat (Szabó Márk, Bata Roland, Csillag Kevin, Somogyi Zoltán, Plegányi Albert, Szücs Bálint) : 7. hely

Mindenkinek gratulálunk, a továbbjutóknak pedig sikeres versenyzést kívánunk az országos diákolimpián!

Bedők Nicolette

 

 

Sikeres Tollaslabda Diákolimpia Döntő

Iskolánk képviseletében 12 tanuló vett részt a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntőjén „B” kategóriában, hat korcsoportban ebben a tanévben Kiskunfélegyházán. A rendezvényen az idei évben is nagyon sok játékos ragadott ütőt három napon keresztül a helyi Városi Sportcsarnokban. A lebonyolítás svájci rendszerben zajlott, ahol a versenyzők 6 forduló alapján próbálták eldönteni a végső sorrendet. Az érmes helyekért szükség esetén rájátszással döntötték el a gyerekek között a sorrendet.
Az elmúlt hétvégén megrendezett erőpróbán nagyon jól szerepeltek versenyzőink, hiszen az eredményhirdetésen ketten is a dobogó tetejére állhattak.
De menjünk a korosztályok sorrendjében:
Az I. korcsoportban a lányok mezőnyében Szabó Sára (1.a) és Takács Júlia (3.b) szerepelt. Mindketten 4 győzelemig jutottak, így részt vehettek a bronzéremért folytatott versengésben. Az egymás elleni mérkőzésüket Sára nyerte, de az utolsó lépcsőfok megtétele neki sem sikerült. Így Sára az 5. míg Julcsi 7. helyen végzett. Kiváló eredmény ez mindenképpen, de az is a teljességhez tartozik, hogy Sára 6 és fél évesen jutott idáig a 9 évesek mezőnyében.
A II. korcsoportos lányok között 3 közel azonos felkészültségű játékos versengett. Az alapszakaszban Szabó Zsófi (3.b) minden mérkőzését megnyerte és Diákolimpia Bajnoka címet szerzett. Mögötte a tőle egy vereséget „begyűjtő” Nagy Eszter (4.b) végzett a 2. helyen, míg a rájátszást Geiger Míra (3.b) kezdhette a 3. helyen. Míra csak két csapattársától szenvedett szoros mérkőzéseken vereséget a svájci körben. Sajnos az utolsó játéknapon nem úgy játszott, ahogyan az első kettőn tette, így meg kellett elégednie az 5. hellyel.
Ebben a korosztályban a fiúk között Horváth Csanád (4.b) képviselte iskolánkat. Csanád ebben a versenyszezonban korosztályában még veretlen volt, így győzelemre is esélyesként indult a döntőn. Kiegyensúlyozott, jó játékkal mindenkit maga mögött tartott, így 6 győzelemmel ő is a Diákolimpia Bajnoka lett.
A III. korcsoportban a lányok mezőnyében kettő indulónk volt, Geszti Alexandra (6.a) és Geszti Vivien (6.a). A lányok a jelenlegi felkészültségük alapján inkább tapasztalatszerzésnek tekinthették ezt a megmérettetést, de végső jó helyezések sorsába nem szólhattak bele.
A IV. korcsoportos lányok mezőnyében Farkas Júlia (7.a) szerepelt. Szépen menetelt az alapszakaszban, 5 győzelemig jutott. A helyosztón az ezüstérem megszerzése volt a cél, ami sajnos 3 játszmában elúszott, így Julcsi nyakába a bronzérem került.
A fiúk mezőnyében Bátai Fabríció (7.a), Szabó Krisztián (8.a), illetve az utolsó napokban egy sérülés miatt visszalépő játékos helyére bekerülő Drabos Gergő (8.a9 állta a sarat. Ebben a versenyszámban is sok izgalmas csatát vívtak játékosaink, de a mérleg csak Gergőnél mutatott pozitív egyenleget szombaton délutánra. A 4 győzelem az ő esetében is reményt adhatott az éremszerzésre, de sajnos az első helyosztó meccsen kikapott Gergő, így a 7. helyen végzett. Játékostársai közül Krisztián 3/3 aránnyal a 12., Fabríció 2/4 aránnyal a 19. lett.
Összegezve elmondható, hogy a 12 versenyzőből 8 a legjobb 10 között végzett, ketten alig maradtak le az éremről, négyen érmet, ketten közülük arany érmet szereztek. Az iskolai pontversenyben iskolánk a győztes érdi Batthyány Sportiskolától 3 ponttal lemaradva lett 2. Szépen követik a gyerekek az elmúlt évtizedek tollaslabda hagyományait.
A tanulókat Horváth Attila és Szabó Norbert készítette fel a versenyre.
Képek megtekinthetők: LINK

Információk

FHT jelveny

 

dth logo

 

penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm

 

okoisk logo sm

 

logo ref int color x small

 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

hatartalanul

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host