8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 info@weoressuli.hu 
Régi honlapunk hamarosan elérhető lesz az old.weoressuli.hu címen.

Iskolánk pedagógiai programjának alapsajátossága az a felfogás, hogy a tanulók alsó tagozaton sajátítsák el az alapképességeket olyan szinten, amire bátran építkezhet a felső tagozat, illetve a középiskola.

A 2002/2003-as tanévtől emelt szintű drámajáték oktatást tartunk azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei ezt a beiratkozáskor kérik.
Az idegen nyelv (angol és német nyelv) tanításának kezdő időpontját a negyedik évfolyamra tettük.
Ötödik évfolyamtól kezdődően tanítjuk a számítástechnikát.

Iskolánk évek óta jó színvonalon alkalmazza a nyelvi, irodalmi és kommunikációs program tankönyveire épülő magyartanítást. Emellett az olvasás tanításánál kiemelt szerepet kap a Meixner-módszer.
Jelentős figyelmet szentelünk az olvasási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztésére. Minden rászoruló gyereknek ingyenesen biztosítjuk a logopédiai kezelést a dyslexia leküzdésére intézményen belül.
Amennyiben három első osztályt sikerül indítani, a már említett két magyar tanítási program mellett a harmadik induló osztályunk tanulói hagyományos olvasástanítási módszer szerint fognak haladni a Nemzeti Tankönyvkiadó komplex tankönyv-családjával.

A nemkötelező tanórai foglalkozások keretében színes kínálattal próbáljuk hasznosan kitölteni a tanulók szabadidejét. Jelenleg 27 szakkör működik intézményünkben. Ezek az élet majd minden területét felölelik: a színjátszástól a matematikáig, a sportoktól a számítástechnikáig, az újságírástól az idegen nyelvig.
A szakköri és a tanórai munka eredményeként az elmúlt években több országos sikerre lehet büszke az iskolánk. Legkiemelkedőbb eredményeinket a diákszínjátszás, vers- és prózamondás, népdaléneklés, a diákújságírás és a sport több területén (pl. tollaslabda, labdarúgás, kézilabda) értük el.

A tanítási időn kívüli szabadidős programjaink is nagyon sokszínűek. Felölelik a nyári táborok a természetjárás, a drámajáték, a nyelvi tábor vagy a külföldi nyaralás lehetőségét. Utóbbiakra alapot egyebek mellett az iskola külföldi kapcsolatai (Barót - Erdélyben és Schwetzingen – Németországban) adnak.

Aktívan bekapcsolódnak az intézményi munkába a tanulók a Diákönkormányzat révén. Nagyban számítunk a szülők segítségére is, melynek színtere a Szülői Közösség Választmánya. E két fórum az év folyamán több programot szervez a szabadidő hasznos eltöltésére, illetve diákcélú kisalapítványunk (A XXI. SZÁZAD GYERMEKEIÉRT ALAPÍTVÁNY) anyagi támogatására, mely összegből évente több alkalommal támogatást nyújtunk a rászoruló tanítványainknak.

Információk

FHT jelveny

 

dth logo

 

penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm

 

okoisk logo sm

 

logo ref int color x small

 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

hatartalanul

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host