8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 info@weoressuli.hu 
Régi honlapunk hamarosan elérhető lesz az old.weoressuli.hu címen.

Kultúra

Tárogatóművész Iskolánkban

2017.december 12-én reggel egy rendhagyó óra megtartására került sor a drámateremben. Nagy Csaba tárogatóművész látogatott el iskolánkba. Nemcsak a hangszerét mutatta be a résztvevő gyerekeknek és pedagógusoknak, hanem sok érdekességet is mesélt a kuruc kor történelméről, zenei világáról, hiszen a tárogató abban a korban töltött be jelentős szerepet. Segítségével betekintést nyerhettünk a Rákóczi-család életébe, megtudhattuk, hogy II. Rákóczi Ferenc milyen szerepet vállalt az általa vezetett szabadságharcban, hol élt száműzetésében.

A művész szebbnél szebb – tárogatón előadott – dallamokkal tette érdekesebbé előadását. Sajnos hamar eltelt a rendelkezésre álló egy óra, szívesen hallgattuk volna tovább Nagy Csaba előadását. Reméljük, a jövőben lesz még lehetőség újabb találkozásra.

                                                                      

                                                                      Szücs Veronika

                                                                             tanár

 

Tarogato 1140x640


 

Ki a király?

diakkiraly 2017

A Pápai Weöres Sándor Általános Iskolában már több mint 20 éve hagyomány, hogy májusban, a Weöres-hét keretein belül megválasztják a nyolcadik osztályosok közül a diákkirályt. A két ballagó osztály idén is egy-egy fiút delegált, akik társaikkal együtt kampányoltak. Plakátokat helyeztek az iskola bejáratánál és a folyosóra, beszédet mondtak és különböző vetélkedőket, vidám programokat szerveztek.

A 8.a jelöltje Szabó Krisztián volt, az osztály szervezett arcfestést, de volt autóbemutató is, néhány rallyjármű gurult be az iskola udvarára. A lovaskocsikázás mindkét csapat programjában szerepelt, de a 8.b-sek, jelöltjükkel, Pintér Csabával egy barátságos mérkőzésre meghívták tanáraikat is.

Az utolsó nap a jelöltek osztályainak vidám műsorával indult, majd kampánybeszédet is mondtak. A délelőtt aztán játékos feladatokkal folytatódott az iskola minden osztálya számára, a gyerekek menetlevélen gyűjtötték a pontokat. A legügyesebb csapatok pizzakupont kaptak, de minden osztályt jutalmaztak.
A kampányidőszakban számos feladatért kaptak pontokat a végzősök csapatai, így például az általuk szervezett játékokra, amikkel szavazókat próbáltak megnyerni, a plakátokra, a jelöltek beszédére, a műsorra és a vetélkedőre. A diákkirály-választás az egyik legnépszerűbb program a tanulók közt, nagyon sok munkával jár, de mindig nagy élmény.

Az eseménydús nap végén összesítették a pontszámokat és a szavazatokat, idén Szabó Krisztián fejére került fel a korona. A diákkirály megköszönte társai munkáját, szerinte a siker is bizonyította, hogy összetartó osztály az övék. Szabó Krisztiáné tehát a palást és a korona a tanév végééig, melyhez feladat is járul, hisz ő adja majd át a Weöres-plakettet az évzárón.

ha
(forrás és további képek: papa-ma.hu)

Verbiták látogatása

2017.03.24- én Verbiták jártak az iskolában. A szerzetesek Kongóból, Brazíliából, Indiából és Lengyelországból érkeztek. A katolikus diákoknak tartottak foglalkozást. A gyerekek hasznos tapasztalatokat szereztek. Vidám hangulatban telt el a foglalkozás.

 

verbitak 2017

 

KÉPEK megtekintése

 

Az igazmondó juhász

az igazmondo juhasz

2017. március 24-én, pénteken, a márciusi napközis délutánunk keretein belül iskolánkba látogatott a Szó és Kép Színpad. Az igazmondó juhász című előadásukat az ebédlőben tekinthette meg a 120 érdeklődő alsós tanuló. A színvonalas bemutatón nagyon jól szórakoztak a gyerekek.

További képek megtekintése: LINK

Kovács-Bróthág Katalin

 

 

A Gróf Esterházy Károly Kastélyban jártunk

esterhazy kastely 01A 4.b osztály tanulói február 27- én egy remek foglalkozáson vehettek részt az Esterházy kastélyban. M Varga Veronika múzeumpedagógus vezetésével bejártuk a kastélymúzeumot, különböző próbákat teljesítettünk, és sikeresen megtaláltuk a kastély manóinak elveszett szelencéjét. Közben rengeteg információt szereztünk az Esterházy családról, a barokkról, a kastély és Pápa város történetéről.

Köszönjük a lehetőséget.

Horváthné Árvai Mária
osztályfőnök

 

Információk

 

Weores banner

 

FHT jelveny 

dth logo

 

penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm

 

okoisk logo sm

 

logo ref int color x small

 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

hatartalanul

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host