8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 weores@papaitk.hu

 

Pályaorientációs nap a 3-4. évfolyamon

A pályaorientációs nap kapcsán fontosnak tartottuk, hogy tanulóink minél több foglalkozással megismerkedhessenek, felkészítve Őket a felnőtt életre, a továbbtanulásra, életpályájuk megtervezésére.
A 3.a tanulói a délelőttöt a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium épületeiben töltötte. Kertészkedtek, zöldségeket kóstoltak, ismerkedtek a növénytermesztés praktikáival. A tangazdaságban az állattenyésztés rejtelmeibe nyertek betekintést. Összeszedték a tojást, megetették az állatokat, bárányt, borjút simogattak. Ezután a cukrász tanműhelyben kókusz hóembereket készítettek.
Ebéd után a Yanfengben folytatódott a napjuk. Porsche Cayenne alkatrészek készítését szemléltek, megcsodálták a robottechnikát.
A 3.b osztály programjain a cukrász szakma került a központba. Délelőtt beszélgettek a szakmáról, majd a gyermekek nagy örömére kókusz golyó is készült. Délután megnézték a Charlie és a csoki gyár című filmet. Közben muffin-mandalát színeztek.
A 4.a osztályba ellátogatott egy mentőtiszt. A tanulóknak elsősegélynyújtó foglalkozást tartott. Megismerkedtek a segítségnyújtás céljával, módjaival. Megbeszélték a laikus újraélesztés lépéseit, majd a technikáját gyakorolhatták.
A délelőtt folyamán még a Hotel Villa Classicába is ellátogattak. Megcsodálták az épületegyüttest, megismerték a Hotel történetét, működését. Ismerkedtek a recepciós, a szakács és a pincérek munkájával.
A délután folyamán az Inego Kft. cégvezetője a mérlegjavítás, hitelesítés, kalibrálás és mérlegtervezés rejtelmeibe vezette be a gyermekeket. A különböző mérlegfajtákkal ismerkedtek, majd a mérést is kipróbálhatták.
A 4.b a délelőtt folyamán először a Készenlét Zrt.-nél tett látogatást. Megnézhették a mezőgazdasági gépeket, tájékoztatást kaptak a cég tevékenységéről.
Ezután a Petőfi Moziba látogattak el, ahol betekintést nyertek a filmvetítés rejtelmeibe. Összehasonlították a régi és mai vetítőket, megnézték a filmtekercseket. Majd filmelőzetes megtekintése után a vetítővásznat is testközelből láthatták.
Élménydús napunk volt, sok hasznos ismerettel, tapasztalattal gazdagodtunk.
Bödey-Szabó Zsuzsanna
munkaközösség-vezető

20221028 palyaorientacio 3 4

(további képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK)

 

Elérhetőségek

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola

8500 Pápa, Teleki u. 2.

Tel.: +36 89 510 560

E-mail: weores@papaitk.hu

OM:037009

VF 2301

Nyitvatartási idő:
07:00 - 18:00 óra között

Információk

 

orokos

logo ref int color x small

aktiv iskola logo

EFOP 3.2 

Weores banner

 

fenntarthatosagi temahet 2021 

logo uj hulladekcsokkentes

dth logo

 

banner honlap
penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

 határtalanul logo

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host