8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 weores@papaitk.hu

 

A Magyar Parasport Napja az alsó tagozaton

 

Február 22-én, az alsó tagozaton megemlékeztünk a Magyar Parasport Napjáról.

Minden osztályban érzékenyítő, lélekmozgató foglalkozásokat tartottunk a gyermekek életkori sajátosságait is figyelembe véve. Megismerkedtünk a parasport, paralimpia fogalmával, a fogyatékkal élő élsportolókkal. A pápai származású Gerencsér Róbertről is néztünk fotókat.

Az első évfolyamon az érzékszervekkel ismerkedtek a gyermekek. Egy mozgásos foglalkozás keretei között megtapasztalták, hogy a látássérült emberek hogyan érzékelik a környezetüket, mely érzékszerveiket használják a látás „helyettesítésére”. Bekötött szemmel, csörgőlabdás játékot játszottak. Megnézték az Örömtánc című mesét, majd a mesével kapcsolatos kifestőt színezték.

A második évfolyamon egy kisfilmet láthattak a tanulók. Egy fiatal lány életébe nyerhettek bepillantást, aki kerekes székbe kényszerült. Megbeszélték milyen fontos a másik ember, a másság elfogadása, a kitartás, a társaink tisztelete, segítése.

Mozgásos tevékenységként a „vakfutást” próbálták ki, ahol egy látó társ a vak sportolót segíti. Valamint a láb mozgatása nélkül próbáltak a gyerekek előre haladni.

A harmadik évfolyamon Bartos Erika: Holdbogár című meséjét olvasták el és beszélték át a tanulók. A gyerekek beszámoltak hasonló helyzetben lévő ismerőseikről, rokonaikról, illetve megbeszélték hogyan kell segíteni ebben a helyzetben embertársainknak. Fotókat néztek meg paralimpikonokról.

A negyedik évfolyamon videofilm megtekintése révén megismerkedtek a fogyatékkal élő élsportolókkal és történeteikkel. Egy mozgássérült triatlonista előadását is meghallgatták. Beszélgettek a teljesítményről, kitartásról, erőnlétről.

A „vak közlekedést” is kipróbálták. Megtapasztalták ennek nehézségeit.

A programok során, amellett, hogy képet kaptak a parasport fogalmáról, az elfogadást, a szolidaritást, kitartást, példamutatást, szeretetet, tiszteletet, mint nagyon fontos emberi értékeket emeltük ki az alsó tagozatos tanulóinknak. Megtapasztaltuk az együttérzést, a segítőkészséget, tiszteletet a részükről. Ez nagyon jó érzés volt. A beszélgetések során elismerően, nagy tisztelettel szóltak a sportolók teljesítményéről, kitartásáról.

 

Bödey-Szabó Zsuzsanna

alsós munkaközösség-vezető

 

 

153176309 807070100020754 2932004233506087710 n

 

 

További képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK

 

 

 

Elérhetőségek

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola

8500 Pápa, Teleki u. 2.

Tel.: +36 89 510 560

E-mail: weores@papaitk.hu

OM:037009

VF 2301

Nyitvatartási idő:
07:00 - 18:00 óra között

Információk

 

orokos

logo ref int color x small

aktiv iskola logo

EFOP 3.2 

Weores banner

 

fenntarthatosagi temahet 2021 

logo uj hulladekcsokkentes

dth logo

 

banner honlap
penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

 határtalanul logo

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host