8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 weores@papaitk.hu

 

Pályaorientációs nap a felső tagozaton

2023. október 27-én tartottuk iskolánkban a pályaorientációs napot. Több osztályunk vett részt Antal Judit mesterfodrász bemutatóján, ahol szép frizurák készültek. Ezúton is köszönjük, hogy elfogadta meghívásunkat! Szívesen látták a gyerekeket a mentőállomás, a tűzoltóság és a rendőrség dolgozói is. Bemutatták a munkavégzés feltételeit, a mindennapi feladatokat, az épületeket és a használt felszereléseket.
Az osztályoknak egyéni programjaik is voltak.
Az 5.a elsőként a könyvtárosok munkájával ismerkedett, majd ellátogatott a Városházára, ahol Unger Tamás Alpolgármester Úr mutatta be az ott dolgozók feladatait. A gyerekek izgalommal léptek be a polgármesteri irodába is.
Az 5.b osztályosok szakmákat bemutató kisfilmeket néztek, majd közösen beszélgettek arról, hogy ki milyen szakmát ismer. Ezt követően TOTO-t töltöttek ki a foglalkozásokkal kapcsolatban. Játszottak "Mesterségünk címeré-t", majd a Mekk mester sorozatból néztek meg néhányat, összehasonlították a filmbeli és a valós szakmák jellemzőit.
A 6.a osztály interaktív játékokon keresztül ismerkedett meg a régi korok mesterségeivel, illetve a Magyarországon legjobban keresett szakmákról olvastak cikkeket a www.tanfolyamokj.hu weboldalon. Utána a „Jövő Sportolói” métabajnokságot rendezték a tornateremben. A napot a foglalkozásokhoz kapcsolódó keresztrejtvénnyel és szókeresővel, valamint a L'ecsó című, a vendéglátós szakmákhoz kapcsolódó filmmel zárták.
A 6.b egy filmet nézett meg arról, hogyan készül a focilabda. Ezt követően a pályaorientáció fogalmáról beszéltek, majd interaktív feladatok segítségével igyekeztek a lehető legtöbb ismeretet szerezni a különféle szakmákkal kapcsolatban. A gyerekek egy észmozgató Kahoot vetélkedő során tették próbára tudásukat. Kreatív foglalkozásként pályaorientációs logót terveztek.
A 7.a osztály csapatverseny köré szervezte a napot. Foglalkozásokat kellett gyűjteni időre, aztán egy anagramma játék következett. Nagyon tetszett a tanulóknak az Egylábon vetélkedés. Ezután a Kinek az eszköze? című táblázat kitöltésére került sor, majd „kakukktojást” kerestek a foglalkozások között a csapatok.
A 7.b osztály a Pápai Sport Centrumban látogatott. Megnézték a különböző sportolási lehetőségeket, és a kiszolgálására karbantartására szolgáló gépeket, berendezéseket. Ezek után bejárták a Várkert Fürdő épületét: a medencék alatti gépházat, a hotelt, a szauna világot, és a gyógyászati részleg minden területét.
A 8.a osztály programja Csukárdi Bálint édesanyjának fodrászatában kezdődött, ahol Melinda néni a szakmai bemutató mellett meg is vendégelte a gyerekeket. Mindenki kipróbálhatta a festés, fonás, hajsütés fogásait, először egy babán, majd végül vállalkozó osztálytársuk, Sára frizuráján. A fiúk többsége autószerelő szeretne lenni, egy kisfilm segítségével az Audi gyárba is ellátogattak.
A 8.b osztály a mentőállomáson és a tűzoltóságon járt, ahol szó esett az otthoni tűzesetekről, azok oltásáról és a balesetmegelőzéséről is. Érdekes és tanulságos történeteket hallottak.
Jó hangulatban, új információk megszerzésével, hasznosan telt a nap.
Felsős osztályfőnökök
 
palyaorientacios nap felso tagozat 2023
(további képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK)
 

 

Elérhetőségek

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola

8500 Pápa, Teleki u. 2.

Tel.: +36 89 510 560

E-mail: weores@papaitk.hu

OM:037009

VF 2301

Nyitvatartási idő:
07:00 - 18:00 óra között

Információk

 

orokos

logo ref int color x small

aktiv iskola logo

EFOP 3.2 

Weores banner

 

fenntarthatosagi temahet 2021 

logo uj hulladekcsokkentes

dth logo

 

banner honlap
penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

 határtalanul logo

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host