8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 weores@papaitk.hu

 

Legyen minden nap állatok világnapja!

„Kár, hogy az emberek nem olyanok, mint az állatok. Az állatok sosem akarnak megváltoztatni senkit. Velünk akarnak lenni, és kész. Nem szabnak feltételeket a barátságnak, hanem úgy szeretnek minket, ahogy vagyunk. Meghallgatják a panaszainkat, megvigasztalnak, ha bánt valami, és csak egy kis kedvességet kérnek cserébe.”(Bill Watterson)
Az állatok világnapját minden év október 4-én ünnepeljük. Ezen a napon hunyt el Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje, aki azt hirdette, hogy az embernek minden állatot szeretnie kell, legyen az egy vadon élő, egy haszonállat vagy egy házi kedvenc. Óvni, védeni kell őket, hiszen az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. E jeles esemény alkalmából immár második éve kerekedtek fel a diákönkormányzat szervezésében iskolánk kis állatbarátai, és látogattak el a Második Esély Állatmentő Csoport törzsökhegyi telephelyére, ahol a menhely vezetője Murainé Ibolya, a mindig mosolygó Ibolya néni és négylábú pártfogoltjai vártak bennünket. Ibolya néni, aki jelenleg 18 kutyus és 31 cica sorsát viseli szívén, nagy szeretettel vezetett végig bennünket, miközben megható történeteket mesélt a kis lakókról. Végig azt érezhettük, hogy ez nem egy „menhely”, ez egy „otthon” az állatok számára, ahol mindenki maximális szeretetben, odafigyelésben részesül. Ideiglenes vagy végleges otthon? Nem ez a lényeg! Ez egy hely, ahol lehet nekik futkározni, verekedni, csaholni, dorombolni… és reménykedni. Mert azért mindegyik szőrös kis lény egy szerető gazdira vágyik. Ennek szellemében mi is mindenkit arra buzdítunk, menjen és nézze meg a kutyákat, cicákat, felejthetetlen élmény lesz. S ki tudja? Lehet, hogy onnan hazafele menet már egy hálás kis négylábú lapít autónk hátsó ülésén új otthonába tartva… mindig van remény.
Köszönjük a lehetőséget és a vendéglátást Ibolya néninek! Köszönjük a diákönkormányzatos gyerekek és a Szülői Közösség kutya- és macskaeledel felajánlásait.
Nemcsak az állatok világnapján, de a hétköznapokban sem szabadna elfeledkeznünk a bennünket körülvevő természetről, élőlényekről. Az év minden napján törekedjünk arra, hogy lehetőségeinkhez képest minél több állatot megmentsünk és igyekezzünk számukra boldog életet biztosítani.
Szabó Zsuzsanna
Dök –segítő nevelő
 
 
menhely 2023
(további képek megtekinthetők iskolánk hivatalos FB oldalán a következő linkre kattintva: LINK)
 

 

Elérhetőségek

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola

8500 Pápa, Teleki u. 2.

Tel.: +36 89 510 560

E-mail: weores@papaitk.hu

OM:037009

VF 2301

Nyitvatartási idő:
07:00 - 18:00 óra között

Információk

 

orokos

logo ref int color x small

aktiv iskola logo

EFOP 3.2 

Weores banner

 

fenntarthatosagi temahet 2021 

logo uj hulladekcsokkentes

dth logo

 

banner honlap
penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

 határtalanul logo

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host