8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 info@weoressuli.hu 
Régi honlapunk hamarosan elérhető lesz az old.weoressuli.hu címen.

Sikeres Tollaslabda Diákolimpia Döntő

 

Iskolánk képviseletében 10 tanuló vett részt a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntőjén „B” kategóriában, négy korcsoportban, ebben a tanévben Kiskunfélegyházán. A rendezvényen az idei évben is nagyon sok játékos ragadott ütőt három napon keresztül a helyi Városi Sportcsarnokban. A lebonyolítás svájci rendszerben zajlott, ahol a versenyzők 6 forduló alapján próbálták eldönteni a végső sorrendet. Az érmes helyekért szükség esetén rájátszással döntötték el a gyerekek között a sorrendet.

Az elmúlt hétvégén megrendezett erőpróbán nagyon jól szerepeltek versenyzőink, hiszen az eredményhirdetésen a dobogó tetejére is állhatott tanulónk.

De menjünk a korosztályok sorrendjében:

Az I. korcsoportban a lányok mezőnyében Szabó Sára (2.a) szerepelt. A versenyen 4 győzelemig jutott, a bronzéremért folyó versengésben ő lett a legjobb, így az ő nyakába került a medál. Kiváló eredmény ez mindenképpen, de az is a teljességhez tartozik, hogy Sára még mindig egy évvel fiatalabb a mezőnynél és jövőre is ebben a korcsoportban próbálkozhat.

A II. korcsoportos lányok között 3 játékosunk versengett. Az alapszakaszban Szabó Zsófi (4.b) minden mérkőzését megnyerte és ismét Diákolimpia Bajnoka címet szerzett. Mögötte a tőle egy vereséget „begyűjtő” Geiger Míra (4.b) végzett a 2. helyen. A harmadik versenyző, Takács Júlia (4.b) a korosztályában a fiatalabb évfolyamú és közel sem annyira felkészült játékos még, mint két társa, így a mezőny végén szerepelt.

Ebben a korosztályban a fiúk között Tóth Noel (4.b) először képviselte iskolánkat ilyen versenyen. Sokat kell még tanulnia a jövőben, hogy mérkőzést nyerhessen az országos versenyen, de nagyon látszott játékán az akarat és a folyamatos fejlődés.

A III. korcsoportban a fiúk mezőnyében volt indulónk. A hetedikes Karaszlai Adrián inkább tapasztalatszerzésnek tekinthette ezt a megmérettetést, de végső jó helyezések sorsába nem szólhatott bele. Kiegyensúlyozott, szoros mérkőzéseket játszott, 3 győzelemig jutott és a 13. helyen végzett.

A IV. korcsoportos lányok mezőnyében Farkas Júlia (8.a), Geszti Alexandra (7.a) és Geszti Vivien (7.a). szerepelt. Júlia szépen menetelt az alapszakaszban, 4 győzelemig jutott. Az idei évben teljesítménye így a 4. helyezésre volt jó. A másik két lány hullámzó teljesítménnyel a mezőny második felében végzett, de ők az alsó évfolyamot képviselik korosztályukban.

A fiúk mezőnyében Bátai Fabríció (8.a) állta a sarat. Ebben a versenyszámban is sok izgalmas csatát vívott játékosunk, de a kritikus pillanatokban mindig ő hibázott többet. A 3 győzelem az ő esetében a 11. helyezésre volt elegendő.

Összegezve elmondható, hogy a 10 versenyző 1 arany, 1 ezüst és egy bronzérmet szerzett, egy alig maradt le a dobogóról. A többiek is felkészültségüknek, tudásuknak megfelelően teljesítettek, még ha a középmezőnyben, vagy a mezőny végén fejezték is be a küzdelmeket. Szépen követik az elmúlt évtizedek tollaslabda hagyományait intézményünkben.

A tanulókat Horváth Attila és Szabó Norbert készítette fel a versenyre.

29693672 2149414825085743 588738009 o

29746835 2149414821752410 466369102 o


Információk

 

Weores banner

 

FHT jelveny 

dth logo

 

penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm

 

okoisk logo sm

 

logo ref int color x small

 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

hatartalanul

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host