8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 weores@papaitk.hu

 

Ki a király?

diakkiraly 2017

A Pápai Weöres Sándor Általános Iskolában már több mint 20 éve hagyomány, hogy májusban, a Weöres-hét keretein belül megválasztják a nyolcadik osztályosok közül a diákkirályt. A két ballagó osztály idén is egy-egy fiút delegált, akik társaikkal együtt kampányoltak. Plakátokat helyeztek az iskola bejáratánál és a folyosóra, beszédet mondtak és különböző vetélkedőket, vidám programokat szerveztek.

A 8.a jelöltje Szabó Krisztián volt, az osztály szervezett arcfestést, de volt autóbemutató is, néhány rallyjármű gurult be az iskola udvarára. A lovaskocsikázás mindkét csapat programjában szerepelt, de a 8.b-sek, jelöltjükkel, Pintér Csabával egy barátságos mérkőzésre meghívták tanáraikat is.

Az utolsó nap a jelöltek osztályainak vidám műsorával indult, majd kampánybeszédet is mondtak. A délelőtt aztán játékos feladatokkal folytatódott az iskola minden osztálya számára, a gyerekek menetlevélen gyűjtötték a pontokat. A legügyesebb csapatok pizzakupont kaptak, de minden osztályt jutalmaztak.
A kampányidőszakban számos feladatért kaptak pontokat a végzősök csapatai, így például az általuk szervezett játékokra, amikkel szavazókat próbáltak megnyerni, a plakátokra, a jelöltek beszédére, a műsorra és a vetélkedőre. A diákkirály-választás az egyik legnépszerűbb program a tanulók közt, nagyon sok munkával jár, de mindig nagy élmény.

Az eseménydús nap végén összesítették a pontszámokat és a szavazatokat, idén Szabó Krisztián fejére került fel a korona. A diákkirály megköszönte társai munkáját, szerinte a siker is bizonyította, hogy összetartó osztály az övék. Szabó Krisztiáné tehát a palást és a korona a tanév végééig, melyhez feladat is járul, hisz ő adja majd át a Weöres-plakettet az évzárón.

ha
(forrás és további képek: papa-ma.hu)

Elérhetőségek

Pápai Weöres Sándor Általános Iskola

8500 Pápa, Teleki u. 2.

Tel.: +36 89 510 560

E-mail: weores@papaitk.hu

OM:037009

VF 2301

Nyitvatartási idő:
07:00 - 18:00 óra között

Információk

 

orokos

logo ref int color x small

aktiv iskola logo

EFOP 3.2 

Weores banner

 

fenntarthatosagi temahet 2021 

logo uj hulladekcsokkentes

dth logo

 

banner honlap
penz7 logo small

 

menza etlap

   

infopapa logo mini

 

papa ma logo sm 

palyazati logo 1

 

TAMOP 3 1 4 logo

 

O365 dl

 

KKA logo sm

 

pontvelem

 

mini W S Zoldbajnokok logo

 

link varosi ovodak

 

 határtalanul logo

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host