8500 Pápa, Teleki u. 2. +36 89 510 560 info@weoressuli.hu 
Régi honlapunk hamarosan elérhető lesz az old.weoressuli.hu címen.

Iskolánk tanórán kívüli sportéletének – a szakkörök mellett – az 1987-ben megalakított Kilián Diáksport Egyesület a fő színtere. A megalakulást követően elsősorban általános sportcsoportokban szerveztük a tanulók testmozgásának kielégítésére szolgáló foglalkozásokat több nevelő közreműködésével.

A sportági „edzések” sorát a tollaslabda indította 1989-ben. Rövid idő alatt kiemelkedő eredményeket értek el sportolóink a Korosztályos Magyar Bajnokságokon, és Diákolimpia Országos Döntőin. Ezeket az eredményeket az elmúlt 20 évben sikerült szinte folyamatosan szállítani, öregbítve az iskola jó hírnevét. Ezekről az sikerekről az elmúlt időszak kiemelkedő eredményei is tanúskodnak.

Egy idő után a kézilabda és a labdarúgás sportágban is edzéseken várták a kollégák a gyerekeket. Ennek egyrészről bizonyos fokú minőségi változás, másrészről pedig a sportági szakszövetségek szervezeti felépítésében bekövetkezett szemléletváltás volt az oka. Elsősorban kézilabda sportágban értek el tanulóink kiemelkedő eredményeket, de labdarúgásban is többször részt vehettünk az Országos Fesztiválon.

A foglalkozásokon több mint 250 gyerek vesz részt heti rendszerességgel, ami számunkra nagyon örvendetes tény. Az iskolai tanórák, szakkörök mellett a mindennapos testnevelés fontos színtere a diáksport egyesületben végzett sportmunka is.

Bízunk abban, hogy a gyerekek lelkesedése hosszú időn keresztül fenntartható, és az iskola létszámához viszonyítva egyre több gyerek választja szabadidejének eltöltéséhez nagyon jó terepnek a sportmozgást.


TAO Pályázat

2011-ben megváltozott a társasági adóról szóló törvény, amely lehetővé teszi, a társasági adó fizetésére kötelezett vállalkozások számára, hogy társasági adójukkal, vagy annak egy részével az úgynevezett látvány-csapatsportokban - jégkorong, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda – az általuk preferált csapatokat támogassák. 

Egyesületünk is élt ezzel a pályázat adta lehetőséggel. 


Közzétételi Nyilatkozat

Sportfejlesztési Program

2015.
                         Kérelem                 Határozat

2016.

                         Jóváhagyott pályázat              Jóváhagyott határozat              Közhasznú jelentés

2017.

                        Jóváhagyott pályázat              Jóváhagyott határozat

Copyright © 2017. Pápai Weöres Sándor Általános Iskola. Powered by WebLION CMS&Host